Dyslexie

Dyslexie

Direct aanmelden vergoede dyslexiezorg

Heb je het vermoeden dat je kind dyslexie heeft, omdat het op school veel moeite heeft met lezen en/of spellen? Komt je kind in aanmerking voor een diagnose dyslexie en eventuele dyslexiebehandeling? Timpaan Support kan vroegtijdige ondersteuning bieden.

Weer plezier in lezen en spellen

Een behandeling kan een positieve bijdrage leveren aan het lezen en spellen van je kind, het vergroten van het zelfvertrouwen, het bevorderen van het leesplezier en het leren omgaan met dyslexie. Bij de meeste kinderen zien we goede resultaten en krijgen we positieve berichten van ouders, leerkrachten en intern begeleiders.

Behandelaars van Timpaan Support helpen kinderen leren omgaan met dyslexie. Wij geven tijdelijke zorg, geen therapie. Zo kan het kind sterker verder en het maximale uit zichzelf halen.

  [honeypot questionform-website-886 id:questionform-website]
  Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Wat is er mogelijk?

  • De gemeente vergoedt de diagnostiek en/of behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie;
  • Het onderzoek via een vergoed traject vindt op school plaats;
  • De vergoede behandeling van ca. 55 minuten per week vindt plaats op de school van je kind;
  • Particuliere diagnose en/of behandeling op één van onze locaties;
  • Timpaan Support verzorgt voorlichting over de diagnose en behandeling van dyslexie.
  Particulier dyslexieonderzoek en behandeling voor een leerling;
  Heeft je kind niet het benodigde aantal E-scores op lezen of spelling, maar zijn er wel D- en/of E-scores en is er verschil met scores op andere vakken, dan kan er toch sprake zijn van dyslexie. Je kunt je kind dan op eigen kosten laten testen. Ook is particuliere behandeling mogelijk wanneer je kind niet in aanmerking komt voor vergoede dyslexiezorg.

  Timpaan Support doet ook dyslexieonderzoek bij leerlingen in het voortgezet onderwijs. Voor hen is er geen vergoedingsregeling. De kosten van een particulier onderzoek zijn afhankelijk van het type school waarop het kind zit en wat er bij het onderzoek meegenomen moet worden aan niveaubepaling. Particulier dyslexieonderzoek kan plaatsvinden op één van onze kantoren in Assen en Gorredijk.

  Klik hieronder op ‘meer informatie particuliere dyslexiezorg’ voor uitgebreide informatie over onze tarieven.

  Meer informatie particuliere dyslexiezorg

  Timpaan Support is voor diagnose en behandeling van dyslexie werkzaam in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen en jeugdzorg regio IJsselland.

  Meer informatie

  Heb je inhoudelijke vragen over het onderzoek of de dyslexiebehandelingen neem dan contact op met Mirjam van der Sloot . Wilt u uw kind rechtstreeks aanmelden voor dyslexiezorg, klik dan hier.

  Wat is dyslexie?

  Dyslexie is een stoornis (erfelijke aandoening) die gekenmerkt wordt door een hardnekkig probleem met het aanleren en het vlot toepassen van het lezen en/of spellen op woordniveau. Het koppelen van klanken en letters en het decoderen van woorden is hierbij onvoldoende geautomatiseerd.

  Kinderen met dyslexie lezen minder snel dan hun leeftijdsgenootjes omdat ze de klanken en woorden minder snel herkennen. Ook hebben ze vaker moeite met een correcte spelling en met het schrijven. Dit kan zorgen voor verminderde schoolprestaties. Dyslexie is niet van invloed op de intelligentie.

  Is er wellicht meer aan de hand?

  Maakt u zich zorgen over uw kind? Heeft uw kind last van huil- of driftbuien? Is uw kind snel van streek, vaak zenuwachtig of angstig? Is er wellicht iets anders aan de hand? Dan kunt u bij onze dienstverlening ‘Gevoel en Gedrag’ terecht voor een passende behandeling, eventueel voorafgegaan door een diagnostisch onderzoek.

  Meer informatie Gevoel en gedrag