Gevoel en gedrag

Gevoel en gedrag

Direct aanmelden

 

Maak je je zorgen over jouw kind? Heeft jouw kind last van huil- of driftbuien? Is jouw kind snel van streek, vaak zenuwachtig of angstig? Of is er iets anders aan de hand? Vormen deze kwesties een belemmering in het dagelijks leven? Dan kun je bij ons terecht voor een passende behandeling, eventueel voorafgegaan door een diagnostisch onderzoek.

 Wie zijn we?

Timpaan Support is een instelling voor o.a. dyslexiezorg en basis- en specialistische GGZ voor kind en jeugd. We bieden kortdurende behandeling en waar nodig diagnostiek van kinderen en jongeren van 4 tot en met 15 jaar. Je kunt bij ons terecht wanneer lichte jeugdhulp of passend onderwijs onvoldoende heeft geholpen, en er een gestructureerde behandeling nodig is. We bieden specialistische zorg op het terrein van:

  • Angsten
  • Gedragsregulatie
  • Emotieregulatie
  • Zelfbeeld
  • Psychosomatische klachten, zoals onbegrepen hoofd- of buikpijn
  • Trauma

We staan voor maatwerk, waarbij kind en ouder centraal staan. De behandelaar kijkt in samenspraak met het gezin naar wat er al goed gaat en waar nog hulp nodig is. We werken oplossingsgericht. Het doel is om het kind beter om te leren gaan met emoties als angst, boosheid en verdriet. Dat doen we in samenwerking met ouders en school.
We maken gebruik van cognitieve gedragstherapeutische technieken en methodieken, zoals Denken+Doen=Durven (angsten) Comet (zelfbeeld), EMDR (trauma), en Eureka (emotieregulatie)

Wat onze cliënten zeggen:

“Na aanmelding bij Timpaan konden we binnen 3 weken beginnen. Dit was zeer prettig! Zo konden we snel geholpen worden. Duidelijke uitleg over wat we konden verwachten; zowel voor mijn zoon als voor mij. Wat ik zelf heel fijn vond, was dat ik bij alle gesprekken aanwezig mocht zijn. Om het verhaal zo compleet mogelijk te hebben, was dit echt een pre. Goede evaluaties na de afspraken. Overzichtelijke opdrachten en spelletjes en goede adviezen bij onze hulpvragen. We zijn heel blij met de hulp die we hebben gehad. Ik zou Timpaan- gevoel en gedrag iedereen aanraden; het heeft ons leven zoveel mooier en makkelijker gemaakt. Heel veel dank.”

 Hoe gaan we te werk?

Aanmelding

Voordat je jouw kind aanmeldt, kun je contact opnemen met Astrid Hermans, om wensen en verwachtingen te bespreken. Zij is te bereiken via het telefoonnummer 06-82318910 of via a.hermans@timpaanonderwijs.nl.  Op deze pagina vind je het aanmeldformulier. Deze kun je geheel invullen en terugmailen naar info@timpaansupport.nl

    [honeypot questionform-website-886 id:questionform-website]
    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

    Om jouw kind aan te melden bij Timpaan Support is een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of het sociaal wijkteam nodig. Ook dient ons aanmeldformulier ingevuld te worden. Het ingevulde aanmeldingsformulier en de verwijsbrief kun je sturen naar info@timpaansupport.nl. Mocht digitaal opsturen niet mogelijk zijn, dan kun je kiezen voor volgend postadres: Timpaan Support, Transportweg 12, 9405 PR Assen.

    Identificatieplicht

    Het vaststellen van de identiteit van de jeugdige is verplicht. Dit moet gebeuren op basis van de BSN controle. De identificatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Ouders moeten voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben. Vandaar dat in aanmeldformulieren gevraagd wordt naar het BSN-nummer en aanvullende gegevens over het persoonsbewijs van het kind.

    Kennismakingsgesprek

    Na de aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Binnen dit gesprek gaan we dieper in op wensen, verwachtingen en hulpvragen. De mogelijkheden wat betreft diagnostiek en behandeling binnen Timpaan Support worden besproken en er wordt afgestemd hoe het verdere hulpverleningstraject er uit zal zien.

    Diagnostiek

    Mocht diagnostiek gewenst zijn, dan kunnen hiervoor verschillende middelen worden ingezet. Daarbij valt te denken aan vragenlijsten, observaties, gesprekken of tests. Na afloop van de diagnostiek vindt er een terugkoppeling naar ouders en kind plaats. Ook de verwijzer ontvangt, met jouw toestemming, een terugkoppeling middels een diagnostiekbrief of diagnostisch verslag.

    Behandeling

    We beginnen met het samen opstellen van doelen. Deze doelen worden vastgelegd in een behandelplan waarbij een inschatting voor het benodigde aantal behandelsessies wordt gemaakt. De behandelsessies vinden plaats met ouder en kind. We werken binnen deze behandeling met principes vanuit de cognitieve gedragstherapie, leertheorie en oplossingsgerichte psychologie. Dit wordt aangevuld met diverse spelvormen die op dezelfde principes gebaseerd zijn.

    Evaluatie

    Aan het eind van elke behandelsessie staan we stil bij de vooruitgang en hoe je de behandeling ervaart. Waar nodig kan de behandeling bijgesteld worden. Het behandeltraject wordt afgesloten met een eindevaluatie.

    Wachttijd

    Timpaan Support streeft naar het voorkomen van wachtlijsten.

    Meer informatie over de huidige wachttijden

     Financiering

    Heb je een verwijsbrief van de huisarts, jeugdarts of van het sociaal wijkteam? Dan kun je wellicht aanspraak maken op vergoede zorg. Op dit moment wordt onze hulpverlening vergoed door alle gemeentes in de provincie Groningen en de Drentse gemeentes Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo. Vanaf januari 2023 wordt onze hulp in de hele provincie Drenthe vergoed. De provincie Friesland is voornemens om onze hulp te vergoeden.

    Je kunt bij ons ook een particulier traject aanvragen.