Leren Lukt in de Klas

Leren Lukt in de Klas

Remediërend programma spelling op ondersteuningsniveau 3

Ben jij ook op zoek naar een doorgaande lijn in het oefenen van spelling op ondersteuningsniveau 3? Blijf je zelf zoeken naar materialen die je kunt gebruiken voor de leerlingen die tussen wal en schip vallen? Leren Lukt in de Klas biedt uitkomst! Leren Lukt in de Klas is een compleet pakket met motiverende materialen, een handleiding voor het uitleggen van alle spellingsregels én online oefenmogelijkheden.

Wat is Leren Lukt in de Klas?

Leren Lukt in de Klas is een spellingmethode voor kinderen met dyslexie en lees- en spellingproblemen. Leren Lukt in de Klas is ontwikkeld door ZIEN in de Klas om in te zetten op ondersteuningsniveau 3, naast de reguliere spellingmethode die in de klas wordt gebruikt. Het is een compleet spellingsprogramma waarin gebruik wordt gemaakt van een duidelijke structuur, opbouw en planning van de spellingsregels. De methode sluit in de basis goed aan bij reguliere spellingmethoden.

Inhoud

Met Leren Lukt in de Klas wordt het eigenaarschap van de leerling zoveel mogelijk gestimuleerd. Ze leren zelf doelen te stellen, onderwijsbehoeften te formuleren, voorgang bij te houden en hun eigen kunnen in te schalen. Er wordt gebruik gemaakt van zeer motiveren de aantrekkelijke materialen. Leerlingen ontvangen hulpmaterialen om in te kunnen zetten in de klas, inclusief gebruik van TaalExtra (ontwikkeld in samenwerking met Squla) en de online klankkaart op lerenlukt.nl.

Lees meer over TaalExtra in Squla
In samenwerking met Squla is TaalExtra ontwikkeld. TaalExtra van ZIEN in de Klas is een methode die beschikbaar is op het Squla-platform, en geheel gebaseerd is op Leren Lukt. In TaalExtra kan online geoefend worden met de verschillende spellingsregels. TaalExtra heeft dezelfde opbouw als Leren Lukt. De methode bestaat uit eilanden en missies waarin spellingsregels aan bod komen. De levels hebben een duidelijke opbouw van passieve naar actieve spelling en elk eiland wordt afgesloten met een dictee, waarbij heel gericht feedback wordt gegeven op de fouten. Elke missie start met een intructievideo. In deze video wordt op een speelse manier de bijbehorende spellingregel uitgelegd. De instructievideo’s zijn altijd toegankelijk. Zo kan de leerling een instructie nog eens bekijken wanneer hij daar behoefte aan heeft.

In TaalExtra zit tevens een flitsmodule waarmee klanken en woorden behorend bij de spellingregel, kunnen worden geflitst. Daarnaast is er een luisterboek beschikbaar.

Leren Lukt in de Klas voldoet aan de eisen die gesteld worden door de inspectie voor ondersteuningsniveau 3. De methode is opgenomen in de handreiking (opgesteld door het NKD) over de eisen die gesteld worden aan geboden hulp op ondersteuningsniveau 3. Download hier de lijst.

Wat is er mogelijk?

Om met Leren Lukt in de Klas aan de slag te kunnen, volg je een licentietraining. Deze licentietraining wordt verzorgd door orthopedagogen van Timpaan Support. Dit is een training van 3 uur. Hierin leer je over de basis van de methode en de werkzame aspecten. Ook is er ruimte om samen na te denken over hoe de methode in te zetten is op ondersteuningsniveau 3.

Meer informatie

De prijs wordt bepaald op basis van het aantal leerkrachten en leerlingen die met Leren Lukt in de Klas gaan werken. Informeer gerust naar de kosten.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie ontvangen, vul dan onderstaand formulier in. Wij sturen je, geheel vrijblijvend, een uitgebreide informatiemail over de methode. Voor al je vragen over de methode kun je contact opnemen met Finsey Fischer.

Geertje van Baar MSc

Geertje van Baar MSc

Adviseur / Orthopedagoog
06 211 66 706

    [honeypot questionform-website-886 id:questionform-website]
    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.
    Leren Lukt in de Klas is een onderdeel van Zien in de Klas, de organisatie van wie we de dyslexiebehandelmethode Leren Lukt ook gebruiken.