Enthousiast van start met nieuwe behandelmethode dyslexie

Enthousiast van start met nieuwe behandelmethode dyslexie

Geplaatst op 15 januari 2019

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn we gestart met de nieuwe behandelmethode Leren Lukt. Op maandag 7 januari zijn alle orthopedagogen geschoold en hebben we de methode feestelijk in gebruik genomen. Het was een inspirerende scholingsdag waarbij alle facetten van de behandelmethode aan bod zijn gekomen en waarbij de methode en materialen zeer positief werden ontvangen door onze medewerkers. De orthopedagogen zijn enthousiast met de methode van start gegaan op dinsdag 8 januari jl.

Kinderen zijn trots

Wat voor ons essentieel is, is de ervaring van de kinderen met de nieuwe methode. Opvallend is dat de kinderen die inmiddels gestart zijn met de nieuwe methode allemaal trots zijn op hun mooie behandelkoffer. Ze kijken vol bewondering naar de vele, kleurrijke materialen. Ze hebben veel baat bij de spellingboei en er zijn kinderen die de spellingboei meteen al zijn gaan gebruiken in de klas. Wat ook opvalt is dat de kinderen heel enthousiast met de huiswerkopdrachten aan de slag zijn gegaan en sommigen ook de extra opdrachten meteen al gingen maken.

Eén van de meest opvallende reacties van de kinderen:

‘Ik vind het nu gewoon leuk om dyslexie te hebben.’

Ervaringen van ouders

Ook door de ouders wordt onze nieuwe behandelmethode heel positief ontvangen. Ze vinden het materiaal er aantrekkelijker uitzien en merken dat hun kind er enthousiast mee aan de slag gaat. Dit zorgt ervoor dat het maken van het huiswerk leuker is geworden. Kinderen laten thuis ook vol trots de nieuwe koffer zien.

Nieuwe impuls voor behandelaars

Na 10 jaar  met dezelfde behandelmethode te hebben gewerkt, is de nieuwe methode een nieuwe impuls voor onze behandelaars. In de basis zijn er veel overeenkomsten, maar er zijn ook zeker verschillen te benoemen.

‘Het mooie aan de nieuwe behandelmethode is dat er veel meer mogelijkheden zijn om goed aan te sluiten bij ieder kind.’

Ook is een positieve ervaring dat we met deze methode het kind veel meer bij het behandelproces kunnen betrekken en het kind hier meer eigenaarschap over krijgt. Dit laatste staat centraal bij elke behandelsessie en kinderen weten ook meteen waar ze staan in hun ontwikkeling. Nog een pluspunt is het online oefenprogramma dat volledig toegespitst is op de inhoud van de behandeling, maar ook dat het adaptief werkt en dus aansluit bij het niveau van het kind. Het programma is leuk en leerzaam.