Klanttevredenheid ONL

Klanttevredenheid ONL

Geplaatst op 29 maart 2018

In opdracht van EDventure heeft Parantion een onderzoeksrapportage opgesteld voor het klanttevredenheidsonderzoek van Onderwijszorg Nederland (ONL).
Vanaf 2010 wordt de tevredenheid van de klanten van ONL gemonitord. In de rapportage staan de resultaten van dit onderzoek over het jaar 2017 weergegeven. Naast de totaalresultaten wordt een vergelijking gegeven van de tevredenheid over de verschillende jaren.
In het rapport gaat het over klanten. De directe klanten van ONL zijn vrijwel altijd kinderen. Het zijn de ‘ouders van de directe klanten’ die de vragenlijst hebben ingevuld. Hieronder een aantal opvallende zaken uit de rapportage.

Rapportcijfer behandeling

Aan de klanten (kinderen) is gevraagd de behandeling te beoordelen met een rapportcijfer.

De behandeling wordt met een 8,3 beoordeeld door de klanten, een hoge tevredenheid. Niemand van de klanten waardeert de behandeling met een onvoldoende (<5,5).

De behandelaar/behandeling

In de onderstaande figuur is de mening van de klanten weergegeven over de deskundigheid van de behandelaar, het vertrouwen in de behandelaar, de afronding van de behandeling en de ontvangst bij ONL-instellingen.

Ook over de bovenstaande aspecten zijn de klanten weer overwegend tevreden. Het minst tevreden is men over de ontvangst in de ONL-instellingen (74% goed en zeer goed). Over de afronding van de behandeling bestaat de meeste ontevredenheid, al is maar 2% van de klanten hier ontevreden over.

Resultaat zorg

Belangrijk binnen behandeltrajecten is natuurlijk het uiteindelijk resultaat van de zorg.

In deze figuur zien we dat bij meer dan 95% van de klanten de behandeling het gewenste effect heeft gehad. Het kind gaat nu beter met dyslexie om, leest of spelt beter.

Maar liefst 98% van de klanten heeft aan ONL bij anderen aan te bevelen. Dit is een er hoog aandeel. Deze klanten zijn overwegend tevreden over ONL en over de behandeling en dit resulteert dus in dit positieve resultaat.

Rapportcijfer behandeling ONL in 2017 is een 8,2!