Samenwerking Timpaan Onderwijs & ZIEN in de Klas

Samenwerking Timpaan Onderwijs & ZIEN in de Klas

Geplaatst op 29 november 2018

Timpaan Onderwijs is verheugd: vanaf 2019 gaan we de dyslexiebehandelmethode Leren Lukt van ZIEN in de Klas gebruiken voor de behandeling van circa 800 kinderen per jaar in de provincies Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel.

Begin 2018 zijn wij in contact gekomen met ZIEN in de Klas en bij het zien van de behandelmethode Leren Lukt waren we meteen enthousiast. Leren Lukt is gebaseerd op jarenlange ervaring vanuit de praktijk en recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Net als bij onze vorige behandelmethode wordt er een koppeling gemaakt tussen klanken en symbolen of kleuren. Daarnaast kan er een koppeling worden gemaakt met de spellingmethode die op school wordt gehanteerd.

Koffer met behandelmateriaal

Het kind krijgt bij de start van de behandeling een mooie koffer waar al het benodigde materiaal in zit. Het leuke hiervan is dat al het materiaal gekoppeld is aan het thema piraten. Er wordt gebruik gemaakt van een goed leesbaar lettertype en vrolijke kleuren. Met behulp van een paspoort krijgt het kind meer inzicht in zijn/haar leerproces. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van schaalvragen.

Waarom een nieuwe behandelmethode?

In de basis zijn er veel overeenkomsten tussen onze huidige behandelmethode en de nieuwe behandelmethode Leren Lukt. Zo worden klanken nog steeds gekoppeld aan een symbool en/of kleur en is er een afwisseling tussen schriftelijke en digitale oefeningen gericht op lezen en spellen. Wij kiezen echter voor deze nieuwe behandelmethode, omdat:

  • we hierbij gebruik kunnen maken van een online dossier/platform, waarbij behandelaar, kind, ouders en school gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren;
  • de methode gericht is op meer eigenaarschap van het leertraject door het kind zelf;
  • de uitstraling van het behandelmateriaal naar ons idee nog meer motivatie kan opleveren van kind en ouders.

Informatiebijeenkomsten

Begin 2019 gaan we informatie bijeenkomsten organiseren over de nieuwe behandelmethode. Zodra de data en de plaatsen bekend zijn, publiceren we deze op onze website en nodigen we ib’ers uit via een nieuwsbrief.

Meer informatie

Mocht je vragen hebben over deze nieuwe behandelmethode dan kun je contact opnemen met Finsey Fischer of Mirjam van der Sloot door onderstaand formulier (onder de roze button) in te vullen.

Finsey Fischer MSc

Finsey Fischer MSc

Orthopedagoog-generalist
06 317 99 750

    [honeypot questionform-website-886 id:questionform-website]
    Je gegevens worden alleen gebruikt om je inzending te behandelen. Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.